Storing in beschikbaarheid Blue10 dienst
Incident Report for Blue10
Resolved
De update waaraan eerder gerefereerd is, is inmiddels uitgerold op alle applicatieservers en we zien inmiddels een stijgende lijn in de performance en stabiliteit van de Blue10 dienst. We hebben de afgelopen 14 dagen geen vertragingen of verstoringen meer gezien, zoals we die begin februari hebben ervaren. Bij enkele klanten zijn er korte verstoringen opgetreden van enkele minuten, waarbij we per klant de oorzaak van de klant specifieke verstoring hebben onderzocht en verholpen. Een voorbeeld hiervan is het ‘Overzicht pakbonnen’ wat nu weer een laadtijd laat zien die klanten van ons mogen verwachten.

Met deze update sluiten we dit incident af en blijven vanzelfsprekend de Blue10 dienst nauwgezet monitoren. De komende weken gaan we stapsgewijs diverse updates uitrollen waarmee de performance en stabiliteit van de Blue10 dienst verder zal verbeteren.

Mocht je nu of op een later moment verstoringen ervaren bij gebruik van de Blue10 dienst, willen we je vragen om een e-mail te sturen naar support@blue10.com. Het helpt ons enorm als je hierbij aangeeft op welke pagina en/of bij welke actie en rond wel tijdstip je deze vertraging hebt ervaren.
Posted Mar 08, 2019 - 16:10 CET
Update
Sinds onze laatste update over dit incident hebben we enkele verstoringen van maximaal drie minuten per storing gemonitord. Onze definitie van een verstoring is: Een plotselinge vertraging, waarbij pagina’s in de Bue10 dienst als het ware ‘bevroren’ worden, het scherm helemaal wit is en in sommige gevallen een gebruiker de melding ‘Service unavailable’ ziet.

We hebben afgelopen week geconstateerd dat de algemene performance van de Blue10 dienst minder is dan je van ons mag verwachten. Wij zagen deze vertragingen ook op onze eigen testservers van de Blue10 dienst en hebben donderdag een update live gezet waarmee deze vertragingen aanzienlijk zijn afgenomen. Deze update is inmiddels op de eerste applicatieserver (W5) uitgerold en wordt de komende dagen op de andere applicatieservers (W1, W2, W3, W4 en W5), te zien in de URL in de adresbalk na https://, uitgerold.

Zoals eerder gemeld: we houden je op de hoogte van relevante updates en sluiten dit incident als we 14 dagen achter elkaar geen vertragingen of verstoringen hebben gezien in de Blue10 dienst. In de tussentijd blijven we de Blue10 dienst monitoren en werken we aan de andere onderdelen die we hebben geïdentificeerd om de stabiliteit en performance van de Blue10 dienst te verbeteren.
Posted Feb 22, 2019 - 10:06 CET
Update
Zoals we vorige week hebben aangegeven is gefaseerd een update uitgerold waarin we een component hebben aangepast die mogelijk de vertragingen in de Blue10 dienst heeft veroorzaakt. In de afgelopen 8 dagen hebben we één korte verstoring gehad, namelijk op woensdagochtend 13 februari 2019 tussen ca. 8.00 uur en ca. 8.45 uur.

We sluiten dit incident als we 14 dagen achter elkaar geen vertragingen of verstoringen hebben gezien in de Blue10 dienst. In de tussentijd blijven we de Blue10 dienst monitoren en hebben, zoals eerder gemeld, meerdere onderdelen geïdentificeerd die we aan het verbeteren zijn om de stabiliteit en performance van de Blue10 dienst te verbeteren.

Als er een relevante update is of we 14 dagen achter elkaar geen vertragingen of verstoringen hebben gezien, melden we dit op statuspage.
Posted Feb 14, 2019 - 16:55 CET
Update
In de afgelopen dagen hebben we mogelijke oorzaken van de vertragingen geanalyseerd en onderzocht en op basis van onze bevindingen hebben we een update uitgerold waarin we de (mogelijke) oorzaak van de vertragingen hebben geëlimineerd.

Om er zeker van te zijn dat deze update de vertragingen elimineert, hebben we (zoals altijd) de update gefaseerd uitgerold. Nadat we in onze monitoring zagen dat deze update stabiel functioneerde, hebben we deze verder uitgerold. Dit hebben we stap voor stap gedaan door de verschillende applicatieservers (W1, W2, W3, W4 en W5), te zien in de URL in de adresbalk na https://, te updaten. Op dit moment staat de update voor iedere klant live en zien we dat de Blue10 dienst stabiel functioneert.

Tijdens ons onderzoek hebben we ook andere onderdelen geïdentificeerd die we gaan verbeteren om de stabiliteit en performance van de Blue10 dienst te verbeteren.

Komende week blijven we de mogelijke vertragingen in de Blue10 dienst monitoren en daarom sluiten we dit incident nog niet definitief af. We houden je op de hoogte via de statuspagina.
Posted Feb 08, 2019 - 15:58 CET
Update
Na de storing van vrijdag in de Blue10 dienst hebben we dit incident opengelaten tot we er zeker van zijn dat de Blue10 dienst weer 100% functioneert zoals dat van ons verwacht mag worden.

Gisteren en vanochtend hebben we helaas nog een korte verstoring ondervonden in de Blue10 dienst waardoor klanten korte tijd niet met de Blue10 dienst konden werken. We hebben snel in kunnen grijpen, waardoor de impact gelukkig beperkt bleef.

De eerste structurele wijzigingen om de oorzaak van de verstoringen die sinds vrijdag optreden zijn, zijn inmiddels doorgevoerd. We zijn bovendien aan het onderzoeken of we de netwerkarchitectuur verder kunnen vereenvoudigen om de kans op dergelijke verstoringen in de toekomst te minimaliseren en de performance van de Blue10 dienst verder te verbeteren.

We sluiten dit incident nog niet af en houden je op de hoogte van de voortgang.
Posted Feb 05, 2019 - 17:25 CET
Monitoring
Het probleem met de melding 'Onbekende fout' is opgelost door het toepassen van een workaround. In onze hosting omgeving viel de verbinding met de gebruikersdatabase weg waardoor deze melding naar voren kwam. We blijven het probleem monitoren zodat we de oorzaak kunnen achterhalen en we het structureel kunnen oplossen.
We laten het op deze statuspagina weten wanneer het probleem volledig is opgelost.
Posted Feb 01, 2019 - 17:19 CET
Investigating
We zien helaas weer problemen naar voren komen in de Blue10 dienst die leiden tot de melding 'Onbekende fout' in de webbrowser.

Als je opnieuw navigeert naar de pagina, kan het zijn dat de melding 'Onbekende fout' verdwijnt en je de opgevraagde pagina ziet. Het kan helaas ook gebeuren dat de melding 'Onbekende fout' weer terugkomt. Probeer het dan nogmaals.

We zijn aan het onderzoeken hoe dit komt en gaan het zo snel als mogelijk oplossen. We houden je op de hoogte en hopen je zo snel mogelijk bericht te geven dat de Blue10 dienst weer naar behoren werkt.

Onze excuses voor het ongemak.
Posted Feb 01, 2019 - 15:27 CET
This incident affected: Beschikbaarheid website and Login.