Documenten vertraagd door storing op platform van Microsoft Azure
Incident Report for Blue10
Resolved
De achterstand is weggewerkt. Nieuwe documenten komen weer in het valideerscherm met de snelheid die je van de Blue10 dienst gewend bent.
Posted Nov 07, 2019 - 16:02 CET
Monitoring
We zien op de statuspage van Microsoft dat de getroffen onderdelen zijn hersteld en is de storing bij Microsoft verholpen. Voor de eerdere melding over de storing bij Microsoft Azure verwijzen we naar de historie pagina van statuspage van Microsoft Azure https://status.azure.com/nl-nl/status/history/

Als nasleep van deze storing zien we in de Blue10 dienst een vertraging in de documentherkenning. Hierdoor zullen de documenten pas op een later moment beschikbaar komen in het valideerscherm. Voor alle klanten geldt één algemene wachtrij waarbij de oudste documenten als eerste worden verwerkt.

Wanneer je op het dashboard bij Splitsen geen uitroepteken ziet staan, met daaronder de melding 'Batch(es) vertraagd', is de achterstand in jouw omgeving weggewerkt. Zodra de algemene wachtrij weer bij is, laten we dit weten via onze Statuspage en melden we dit incident af.
Posted Nov 07, 2019 - 14:05 CET
Identified
Blue10 gebruikt het platform van Microsoft Azure voor de hosting van haar software. Sinds vannacht heeft Microsoft een storing gemeld met betrekking tot de onderdelen Opslagaccounts en Virtual Machines. De Blue10 dienst maakt gebruik van beide onderdelen. Data die in de Blue10 dienst komt, wordt opgeslagen in de Opslagaccounts. Denk hierbij aan binnenkomende documenten waarbij het pdf bestand, de herkende data en de in het valideerscherm toegevoegde data moet worden opgeslagen.
Op de Virtual Machines worden alle achtergrondprocessen van de Blue10 dienst uitgevoerd. Dit zijn processen zoals het klaarzetten van documenten in het splitsscherm, valideerscherm en documentenoverzicht.

Doordat de Opslagaccounts en Virtual Machines minder bereikbaar zijn dan gewoonlijk, zien we vertragingen in bepaalde functionaliteiten van de Blue10 dienst. Daardoor kan je op het dashboard de meldingen 'Batch(es) vertraagd' of 'Documentacties vertraagd' zien. De Blue10 dienst verwerkt deze documenten wel, maar helaas niet op de snelheid die je van ons gewend bent.

Op dit moment is Microsoft bezig om de storing te verhelpen. Je kan de ontwikkelingen van Microsoft in de gaten houden via deze website: https://status.azure.com/nl-nl/status
Zojuist heeft Microsoft gemeld dat ze bezig zijn met het herstellen van de getroffen onderdelen. We verwachten dat begin van de middag alle verstoringen bij Microsoft Azure zijn opgelost.

Wanneer de verstoring is verholpen, worden de documenten die zijn vertraagd in de Blue10 dienst, zo snel mogelijk weggewerkt. Naar verwachting zal in de loop van de middag de documentverwerking in de Blue10 dienst weer op de snelheid werken die jullie van ons gewend zijn.

We houden je op de hoogte wanneer we meer weten. Onze welgemeende excuses voor het ongemak.
Posted Nov 07, 2019 - 12:40 CET
This incident affected: Documentherkenning and Binnenhalen documenten.