Ongedaan gemaakte facturen door storing bij iMuis
Incident Report for Blue10
Resolved
We hebben bericht ontvangen van iMuis dat het storing is opgelost. Daarom hebben we aan onze kant de koppeling met iMuis weer geactiveerd.

Let op: Ongedaan gemaakte facturen, met de foutmelding "Onbekende fout bij boeken factuur in iMuis: The request failed with HTTP status 503: Service Unavailable.", moeten opnieuw worden verwerkt. Voer hiervoor de laatste actie in de Blue10 dienst (boeken en blokkeren of betaalblokkering opheffen) nogmaals uit.

Facturen die verwerkt zijn nadat de koppeling tijdelijk was uitgezet, met de melding "factuuracties vertraagd", verwerkt de Blue10 dienst zoals gewend. De Blue10 dienst biedt deze facturen nu wel aan bij iMuis. Hier is dus geen handmatige actie vereist.
Posted Feb 03, 2020 - 17:03 CET
Update
We hebben de koppeling tussen de Blue10 dienst en iMuis tijdelijk uitgezet. Je kan ‘gewoon’ verder werken met de Blue10 dienst, alleen komen facturen in de status “Factuuracties vertraagd” te staan. Dit betekent dat de Blue10 dienst tijdelijk geen facturen aanbiedt aan iMuis. Wanneer de storing aan de kant van iMuis is verholpen en wij zelf ook zien dat alles weer goed functioneert, zullen we de koppeling met iMuis weer activeren. De facturen worden op dat moment geboekt in de juiste administratie.

Let op:
Doordat de koppeling tussen de Blue10 dienst en iMuis nu tijdelijk uit staat, werken ook de volgende functionaliteiten niet meer:
• Het boeken van inkoop- en verkoopfacturen;
• Het deblokkeren van inkoopfacturen voor betaling;
• Aanmaken van een leverancier / klant;
• Het synchroniseren van stamgegevens en geboekte facturen;
• Het aanmaken en koppelen van een nieuwe administratie in de Blue10 dienst met iMuis.
Posted Feb 03, 2020 - 12:33 CET
Investigating
We zien in ons logsysteem meldingen voorkomen dat de koppeling met iMuis niet naar behoren werkt. Zowel bij het boeken van de facturen als het deblokkeren voor betaling maakt de Blue10 dienst de facturen ongedaan. Hierbij verschijnt de volgende foutmelding: "Onbekende fout bij boeken factuur in iMuis: The request failed with HTTP status 503: Service Unavailable."

We hebben contact gehad met iMuis en zij hebben ons bevestigd dat er meerdere meldingen binnen zijn gekomen over een storing. Ze zijn dit aan het uitzoeken. We houden je op de hoogte en hopen je zo snel mogelijk bericht te geven dat de koppeling weer naar behoren werkt.
Posted Feb 03, 2020 - 12:15 CET
This incident affected: iMuis.