Refactoring van Blue10 websites
Incident Report for Blue10
Resolved
Op dit moment werkt een significant deel van de gebruikers in de vernieuwde interface. Komende maanden worden de resterende klantomgevingen gefaseerd overgezet.

In de oude interface kan je als gebruiker periodiek langere responsetijden ervaren waardoor het langer kan duren voordat een actie wordt uitgevoerd en/of een pagina geladen wordt. In de vernieuwde interface is de performance stabiel en beschikken we over sterk verbeterde logging en monitoring waardoor we, op het moment dat vertragingen optreden, snel kunnen identificeren en oplossen.

We sluiten dit incident af en houden je op de hoogte van de complete herbouw van Blue10 enerzijds en anderzijds migratie van de gebruikers naar de vernieuwde interface:
- Klik hier voor meer informatie over de voortgang van de herbouw (refactoring) van Blue10.
- Klik hier voor meer informatie over de uitrol van de vernieuwde interface.
Posted Jun 20, 2022 - 08:19 CEST
Update
Vanaf december 2021 hebben we klantomgevingen, per koppeling, in controlled release gemigreerd naar de vernieuwde interface. Op dit moment werkt ruim 40% van de gebruikers met de vernieuwde interface. We monitoren de migratie nauwkeurig en zien dat de snelheid en stabiliteit op het gewenste niveau is t.o.v. de oude websites.

De komende maanden zetten we de rest van de klantomgevingen over naar de vernieuwde interface. We sluiten dit incident af op het moment dat alle klantomgevingen volledig over zijn naar de vernieuwde interface en zien dat de snelheid en stabiliteit van Blue10 weer op het gewenste niveau is.
Posted May 16, 2022 - 16:19 CEST
Update
Vanuit onze logging en monitoring tooling kregen we signalen dat onderdelen van de websites periodiek steeds meer geheugen vroegen binnen onze infrastructuur. Op bepaald momenten liep het geheugen vol en werden websites van Blue10 traag en soms zelfs onbereikbaar.

Op maandag 7 juni hebben we dit probleem gemitigeerd en sindsdien zien we significante verbeteringen in de stabiliteit van het geheugen gebruik en daarmee van onze websites. We zien dat de gemiddelde response tijd is afgenomen wat resulteert in sneller reagerende websites.

In dezelfde metingen zien we ook dat de websites nog niet op alle vlakken de gewenste responsetijden geven. Dit gaan we verder onderzoeken om vervolgens te bepalen welke vervolgacties we hierop kunnen uitvoeren. Om die reden sluiten we dit incident nog niet af. We houden je op de hoogte via onze statuspage.
Posted Jun 09, 2021 - 13:10 CEST
Monitoring
Naar aanleiding van berichten uit onze logging hebben we vanmiddag enkele aanpassingen gedaan in onze infrastructuur om de load op de websites beter te verdelen. We blijven onze websites monitoren en gaan bij nieuwe vertragingen opnieuw vanuit onze logging bekijken welke aanpassingen we nog meer kunnen doen om de vertragingen te verhelpen.

Op het moment dat we een update hebben over dit incident, laten we dit weten via onze statuspage.
Nogmaals onze excuses voor het ongemak.
Posted May 26, 2021 - 21:53 CEST
Investigating
Vandaag hebben we op verschillende momenten van de dag korte verstoringen ervaren binnen Blue10. Tijdens deze verstoringen kan je als gebruiker ervaren dat het langer duurt voordat een actie is uitgevoerd op één van de websites in Blue10, bijvoorbeeld bij het goedkeuren van een factuur, als je bladert tussen documenten/facturen of als een document opzoekt in het documenten-overzicht Inkoop, Verkoop of Pakbon.

We hebben aan het eind van de middag een kleine aanpassing gedaan die de vertragingen mogelijk veroorzaakt. We blijven onze websites vanzelfsprekend monitoren en zijn dit incident nog verder aan het onderzoeken om te achterhalen waar de vertragingen, die op korte momenten van de dag optreden, door worden veroorzaakt. Om die reden houden we dit incident ook nog open.

Hoewel we al onze websites volledig aan het herbouwen zijn en hier in de afrondende fase zijn aangekomen, zijn wij onszelf er ook van bewust dat vertragingen in de huidige websites niet acceptabel zijn. Als gebruiker moet je te allen tijde op de beschikbaarheid en performance van Blue10 kunnen vertrouwen.

Zodra we meer weten over deze storing, laten we dit weten via onze Statuspage. Onze excuses voor het ongemak.
Posted May 25, 2021 - 22:07 CEST
This incident affected: Beschikbaarheid website.