Documenten komen niet in het valideerscherm
Incident Report for Blue10
Resolved
In de afgelopen uren hebben we de documentherkenning in de gaten gehouden. We zien dat de documentherkenning weer naar behoren werkt en daarom melden we dit incident af.
Posted Dec 05, 2019 - 12:05 CET
Monitoring
De storing in de documentherkenning is verholpen. Door de storing was er een achterstand ontstaan in de documentherkenning waardoor documenten vertraagd in het valideerscherm kwamen. Deze achterstand is inmiddels weggewerkt. De Blue10 dienst werkt weer zoals je dat van ons mag verwachten.

Wanneer je onder Splitsen een batch met de melding 'Batch(es) vertraagd' of 'Batch fouten' ziet, hoef je hier niks mee te doen. De Blue10 dienst reset deze batch(es) automatisch.

We blijven de werking van de documentherkenning monitoren.
Posted Dec 05, 2019 - 10:24 CET
Investigating
De Blue10 dienst herkent de belangrijkste gegevens van documenten met behulp van OCR-technologie. Door een storing in de OCR-technologie werkt de documentherkenning niet. Hierdoor blijven documenten in het dashboard onder Splitsen staan met de melding ‘Batch(es) vertraagd’.

We zijn aan het onderzoeken hoe dit komt en gaan het zo snel als mogelijk oplossen. We houden je op de hoogte en hopen je zo snel mogelijk bericht te geven dat de documentherkenning weer werkt.
Posted Dec 05, 2019 - 09:03 CET
This incident affected: Documentherkenning.